Soms lopen de loopsheden van de teefjes raar….vloeien, niet vloeien, geen tekenen van loopsheid meer en toch….. het overkwam ons. Uit het niets een hele korte dekking door een Flatcoat waar Shiva vaker mee speelt op het losloopgebied in de buurt. Een dekking zo kort dat we er niets van verwachten. Na verloop van tijd toch maar een echo laten maken en Shiva bleek drachtig. Dan sta je voor een keuze….de dracht onderbreken of de pups geboren laten worden? Op 12 april 2020 werden er 7 pups geboren.
6 teefjes en 1 reu en allen mooi van gewicht en gezond. (kregen geen stamboom omdat de vader stamboom loos was)
Shiva was een geweldige moeder, gaf slagroom en de pups groeiden dan ook als kool. Na 8 weken zijn ze allemaal verhuisd naar de nieuwe baasjes, een aantal ver weg maar ook een paar dicht in de buurt. Die gaan we dan ook vast nog vaak zien! Ondanks het ongeplande en onverwachte gebeuren hebben we erg genoten van het nestje. Een hele ervaring!
Een volgend nestje zal van Tesla zijn. De zoektocht naar een geschikte reu is dan ook al begonnen maar een nestje zal pas in 2022 verwacht worden. Deze pups zullen wel een stamboom gaan krijgen.