Flatcoated liefhebber staat er boven deze site in plaats van kennel, kennel vonden wij een misleidend begrip. Wij hebben geen kennels voor de honden. Onze honden wonen bij ons in huis. Ook de pups worden in de huiskamer groot gebracht. Zo leren zij vanaf hun geboorte om te gaan met alle geluiden en dingen die er zo in huis te horen en te zien zijn.
De flatcoat is een sociale mensgerichte hond die het liefst de hele dag op je voeten ligt en je overal in huis als een schaduw volgt.

Een flatcoat houdt van gezelschap en gezelligheid. Het is een vrolijke enthousiaste hond die graag speelt en vooral samen met de baas iets onderneemt. Aan een blokje om aan de riem heeft een flatcoat niet genoeg. Dagelijks minstens een uur vrij kunnen rennen en regelmatig zwemmen is voor een flatcoat een levensbehoefte. (je kan best wel eens een dagje overslaan hoor).

Het is een energieke hond. Een flatcoat houdt niet van een lui leventje op een kleedje voor de verwarming.
Dus wanneer u besluit een flatcoat aan te schaffen dan besluit u ook om zeker 10 jaar dagelijks, door weer en wind, actief te zijn met uw hond.
Krijgt een flatcoat een leven zonder uitdaging en te weinig beweging, dan gaan ze muiten en zoeken zij hun eigen vertier.
Die ooit zo gezellige pup wordt een klierende dwingeland die, omdat hij zich verveeld, probleemloos je huis verbouwd.
Kunt u de flatcoat veel beweging en uitdaging bieden, dan zult u ook ervaren hoe fantastisch dit ras is!

 

logo_frc

Mijn ideale Flatcoat is een gepassioneerde werker, met veel doorzettingsvermogen en in het bezit van een groot probeemoplossend vermogen.
Zijn werk zal hij bij voorkeur uitvoeren met hoge snelheid en uitstekend neusgebruik. Uiteraard ontkom je dan niet aan een bepaalde neiging tot zelfstandigheid.
Hieruit volgt dat de Flatcoat een jachthond is die heel graag met en voor je wil werken, maar die daarbij ook (soms) eigen ideeën heeft.
Terwijl niet-rasliefhebbers dit mogelijk als een hinderlijke eigenschap zien, is het voor mij juist een grote uitdaging om hiermee te leren omgaan.

Heeft u nog vragen aarzel dan niet om te bellen of te mailen. Wij informeren u graag over dit geweldige ras.
Het flatcoat virus heeft ons helemaal te pakken.
Waarschuwing: Er wordt beweerd dat het besmettelijk is.

Stamboomhond@1x_Leaderboard_Golden_2

Onze kennelnaam v/h Jutterstrand komt van de bijnaam voor inwoners van Den Helder  “Jutters”
Deze is op 19.01.2017 door de Raad van Beheer erkend.