Tesla’s tweede nestje is geboren op 00-00-00

Moeder: Dutch D’votion Hip Jolly Joy Tesla

Vader : French Quarter Friends D’Artagnan D’Artagnan

Foto’s van het nestje

Tesla heeft een eigen pagina op onze site, door op haar naam te klikken kunt u meer informatie over haar vinden. Door op de naam van vader D’Artagnan te klikken, komt u op zijn website uit en kunt daar meer informatie over hem vinden.

Het fokplan wordt ingediend bij de rasverenigingen FRC en de WFRG.
We verwachten alleen zwarte pups uit deze combinatie.

D'Artagnan

Motivatie fokplan / gekozen dekreu:

Ook bij ons tweede nestje met Tesla streven we naar gezonde, lieve hondjes met genoeg werkpassie en ‘will to please’ en natuurlijk ook een goed gebouwd lichaam en mooi uiterlijk. Uit het eerste nestje van Tesla hebben we kunnen zien wat er van haar overerft in haar pups, wil niet zeggen dat dit bij dit nestje weer zo is maar ervaring leert dat dit vaak wel zo is, ook bij een andere combinatie.

We weten wat we vast willen houden, waarbij we letten op de ras standaard en zijn dus opzoek gegaan naar een stabiele reu die iets groter is met mooi bone heeft en sterke voeten.

D’Artagnan is ook van het elegante Flatcoattype zoals de ras standaard beschrijft. Hij heeft al een flink aantal show- en werk resultaten op zijn naam staan en heeft zeker op wedstrijden en in het werk laten zien waar hij toe in staat is. Het zit dan ook wel in zijn familie. Een volle broer en zus van hem hebben in Nederland het tot Nimrod niveau gebracht. Op zijn pagina leest u daar meer over. In combinatie met Tesla verwachten we de werk kwaliteiten te behouden. D’Artagnan is rustig en zelfverzekerd.

Wat gezondheid betreft is het aan beide kanten goed. Zowel Tesla als D’Artagnan hebben geen erfelijke afwijkingen en ook de gezondheidsonderzoeken bij eerdere nestjes waarbij D’Artagnan de vader was laten zien dat we van gezonde pups uit mogen gaan.