Tesla’s eerste nestje is geboren op 22-11-2021

Moeder: Dutch D’votion Hip Jolly Joy “Tesla”

Vader: Meister JP Diamond Passion Cut “Padi”

Tesla heeft een eigen pagina op onze site, door op haar naam te klikken kunt u meer informatie over haar vinden. Door op de naam van vader Padi te klikken, komt u op zijn website uit en kunt daar meer informatie over hem vinden.

Het fokplan is goed gekeurd door de rasverenigingen FRC en de WFRG.

We verwachten alleen leverkleurige pups uit deze combinatie.

Foto’s van het nestje

Motivatie fokplan / gekozen dekreu:

Op de pagina “Over ons” heeft u al kunnen lezen dat wij het belangrijk vinden om bij een nestje te streven naar een goede gezondheid, lief karakter met genoeg werkpassie en ‘will to please’ en dat we natuurlijk ook een mooi uiterlijk vast willen houden waarbij we letten op de ras standaard. Om dan op zoek te gaan naar een dekreu die al deze punten in balans brengt, moet je eerst weten wat de minpuntjes zijn van je eigen teef, zodat je weet wat je wil proberen aan te passen

Geen enkele hond is perfect dus er is altijd wel een verbeterpunt

Tesla is een mooi elegant teefje met een fijnere bouw, ze is van het kleinere type en voldoet prima aan de ras standaard. Ze heeft een diepe leverkleurige vacht, een heel mooi typisch Flatcoat hoofd zonder stop met mooi donkere amandelkleurige ogen. Haar lichaam is goed gebouwd en correct gehoekt. We houden van een wat kleiner en compacter type Flatcoat dus dit hoeft voor ons niet perse te veranderen. Veel Flatcoats zijn tegenwoordig erg groot en stijgen boven de ras standaard uit qua schofthoogte.

Qua werken is Tesla een echte workaholic. Werken is haar lust en haar leven. Ze is een echte doorzetter, met goed geheugen, prima neus en heel goed probleemoplossend vermogen. Ze heeft enorm veel drive en passie en het maakt haar niet uit in welk terrein ze moet werken. Ze werkt zelfstandig als dit nodig is, maar ook goed in teamverband en wilt ook het juiste doen voor haar baas. Ze is stil en steady op post, maar als ze mag gaan dan gaat ze er niet voor 100% maar voor 200% voor.

Padi heeft een breder hoofd maar wel het elegante Flatcoattype zoals de ras standaard beschrijft. Hij heeft al een flink aantal show- en werk resultaten op zijn naam staan en is inmiddels Multi-Kampioen! Zijn steadyness en ‘will to please’ heeft Padi al mooi laten zien in de fieldtrails die hij met zijn baasje heeft gelopen. Op show scoort hij uitmuntend en heeft al menig BOB titels behaald. Op zijn pagina leest u daar meer over.

In combinatie met Tesla verwachten we de kwaliteiten van beiden te behouden. Padi heeft goede werkkwaliteiten die vergelijkbaar zijn met Tesla, maar Padi is rustiger van karakter. Meer rust in zijn hoofd, meer zelfverzekerd. Wat dat betreft een prima tegenpool voor Tesla.

Wat gezondheid betreft is het aan beide kanten goed. Zowel Tesla als Padi hebben geen erfelijke afwijkingen en ook in de lijnen zijn er geen ‘gekke’ dingen te vinden.