Flatcoated Retriever Liefhebbers

Flatcoated liefhebber staat er op deze site in plaats van “kennel”, kennel vonden wij een misleidend begrip. Wij hebben geen kennels voor de honden. Onze honden wonen bij ons in huis en ook de pups worden in de huiskamer groot gebracht. Zo leren zij vanaf hun geboorte om te gaan met alle geluiden en dingen die er zo in huis te horen en te zien zijn.

De Flatcoat is een sociale mensgerichte hond die het liefst de hele dag op je voeten ligt en je overal in huis als een schaduw volgt.

Een Flatcoat houdt van gezelschap en gezelligheid. Het is een vrolijke enthousiaste hond die graag speelt/werkt en vooral samen met de baas iets onderneemt. Aan een blokje om, aan de riem heeft een Flatcoat niet genoeg. Dagelijks minstens een uur vrij kunnen rennen en regelmatig zwemmen is voor een Flatcoat een levensbehoefte. (je kan best wel eens een dagje overslaan hoor).

Het is een energieke hond. Hij houdt niet van een lui leventje op een kleedje voor de verwarming. Dus wanneer u besluit een Flatcoat aan te schaffen dan besluit u ook om vele jaren dagelijks, door weer en wind, actief te zijn met uw hond. Krijgt een Flatcoat een leven zonder uitdaging en te weinig beweging, dan gaan ze muiten en zoeken zij hun eigen vertier.

Kunt u de Flatcoat veel beweging en uitdaging bieden, dan zult u ook ervaren hoe fantastisch dit ras is!

De “perfecte hond” bestaat niet maar we zouden er graag dicht bij in de buurt komen.

Fokkersvisie

Elke hond heeft min- en pluspunten. De kunst is om de pluspunten vast te houden en de minpunten proberen te verbeteren. We streven er dus naar dat de nakomelingen “beter” worden als de ouderdieren. Er wordt daarbij gelet op de gezondheid en lichaamsbouw, het karakter, de werklust, en de werkpassie.