Trimsalon 12aOp 5 maart was het dan zover, de eerste hondenshow voor Shiva én voor ons.

In voorbereiding op de Martini Dogshow in Groningen hebben we eerst een aantal ringtrainingen gelopen en uiteraard is Shiva heerlijk gebadderd en tot in de puntjes getrimd door schoondochter Robbin. Ze zag er prachtig uit!
Om half zes ging de wekker en een uurtje later gingen we onderweg naar Groningen. Nog geen ruiten hoeven krabben deze winter maar vanmorgen lag er een laagje ijzel op de ramen…. Verder geen gladdigheid onderweg en om 8.15 uur waren we op plaats van bestemming.  Binnen gekomen was het al behoorlijk druk in het, veel te kleine vak waar je moet wachten met je hond. Afijn, plekje veroverd en de bench opgezet en ons verder geïnstalleerd. We waren ruim op tijd dus Andre kon nog mooi even oefenen in de showring. Shiva vond het allemaal reuze spannend. Veel andere honden en luchtjes van alle treatjes die iedereen bij zich had. We hebben haar eerst maar even laten snuffelen overal en daarna in de bench gedaan om weer rustig te worden.

Groningen 01Ruim voor tijd zijn we langs de ring gaan zitten en hebben we naar de andere Flatcoats gekeken. Leuk en vooral ook leerzaam om te zien hoe zo’n show gebeuren allemaal in zijn werk gaat. Shiva lag rustig onder de bank…. te rustig dus….in een paar minuten tijd had de dame haar showlijntje in twee stukjes gebeten…. :-(. Letterlijk de eindjes maar aan elkaar geknoopt en de ring in.

Shiva was het enige teefje in de puppy-klasse, dus de hele ring voor haar alleen.

Groningen 02Helaas ging het op het eerste stukje op en neer lopen al mis… de knoop sprong los en Shiva dus ook. Gelukkig was er redding langs de kant want we mochten een andere lijn gebruiken van een Flatcoat baasje. TOP!!
Maar de onrust zat erin bij Shiva en het duurde voor het mooie te lang voordat ze weer in het juiste ritme zat.

Groningen 03Het betasten door de keurmeester, haar tandjes laten zien, ging perfect. Heel gewillig laat ze dat allemaal gewoon toe. Het latere rondjes lopen ging veel beter dan de eerste rondjes en het staan voor de keurmeester ging prima.

 

 

Uiteindelijk toch een mooi rapport met de beoordeling ‘Belovend’ en met een mooie roze herinnerings- rozet gingen we rond 13.00 uur weer huiswaarts.beoordeling 02Groningen 04

Het was een leuke leerzame ervaring voor ons allemaal. 8 mei gaan we op herhaling op de KCM ( Clubmatch van de FRC) maar dan bij de jeugd-klasse.

 

 

beoordeling 01aWij hebben het maar als volgt vertaald: (als het anders is horen we het graag)

mooi gevormd hoofd , donker oog , goede nek en hals lengte, had liever iets minder schouder gezien, rechte rug , goede breedte in de dij , rechte voorpoten, goede bone en voeten, mooi geheel, lang in koppelingen, loopt onrustig, prima presentatie.