Om te ervaren wat een SJP is, (enstiekemookomeencdiplomatehalen) hebben we dit jaar al ingeschreven voor twee diploma dagen.
De eerste was in Doornspijk bij Harderwijk en de tweede in Anna Paulowna.

doornspijk-03adoornspijk-07a

 

 

 

 

 

 

 

doornspijk-09aVoor allebei de proeven moesten we vroeg uit de veren en dat, in combinatie met de kleding en andere spullen die mee gingen, was voor Shiva al een duidelijk signaal dat er een speciale dag aan zat te komen. Daar komt bij dat je zelf denk je dat je normaal en relaxt bent maar het hondje voelt toch dat het anders is. De locatie in Doornspijk was geweldig. Een landgoed waar we van proef naar proef moesten lopen door het bos. Het was prachtig weer en lekker warm.
Shiva vond het leuk maar ook heel spannend, al die andere mensen en honden. Tijdens de proeve was Shiva dan ook anders dan op de trainingen. Door de vele lekkere en vooral ook nieuwe luchtjes wist ze soms niet goed wat er van haar gevraagd werd. Dat bracht onzekerheid bij haar.
‘Over water’ in Doornspijk moest over een slootje wat vol zat met kroos en daar hadden we nog nooit in getraind. Shiva stond er boven en keek ernaar, voelde even met een pootje maar ging er niet in. De volgende proef was een kort markeer apport met een konijntje. Die had Shiva nog niet eerder gezien. Het konijntje had een bebloede kop, en deze ging ze eerst volledig wassen voordat ze hem mee wilde nemen. Dat duurde volgens de keurmeester een beetje te lang ;-). Al met al een prachtige dag, alle proeven geprobeerd, weinig punten gehaald maar veel geleerd en ervaring opgedaan!

sjp-ap-07a sjp-ap-05a

 

 

 

 

 

 

 

In Anna Paulowna troffen we het qua weer een stuk minder, veel buien en zeker geen zon. Wel leuk op een ’thuis’ locatie, we zagen veel bekenden.
Shiva en baas waren al wat rustiger dan in Doornspijk. We moesten beginnen met een ‘verloren zoek’ en die vond ze ook keurig! Helaas bracht ze hem niet terug bij de baas. (veel te leuk om voor jezelf te houden ;-)) Daarna gekeken bij het ‘apport over water’. Dit is ook een B-proef en hier was het water echt breed en twee brede rietkragen waar de honden doorheen moesten. Deze proef hebben we niet gedaan omdat dit nog te moeilijk is voor Shiva.

sjp-ap-02aDaarna ‘volgen’ en ‘vooruit sturen’. Dit ging prima (een 9 en een 6). Waarschijnlijk was Shiva erg onder de indruk van de zeer luide geweerschoten bij het ‘korte markeer apport’. Voordat ze aan de proef begon had ze al veel zichtbare spanning opgebouwd. Uitsturen ging vlot maar ze bracht het konijn niet terug. Het apport uit water ging in twee keer dus voor beide geen punten. sjp-ap-01aOmdat Shiva toch gespannen was en de volgende proeven pas na de lunch plaats zouden vinden én omdat er veel regen aankwam zijn we lekker naar huis gereden. Weer een mooie ervaring rijker en we zien ook zeker vooruitgang bij Shiva (en de baas).

 

We gaan de winter door trainen met een nieuwe trainingsgroep en dat C-diploma komt er wel!!

sjp-ap-03a