Trainen met het konijn

We hebben de hele winter door getraind met Shiva. Zowel baas als hond beleven veel plezier aan de trainingen en helemaal stilzittend de winter door is ook niet alles.
Nadat de trainingen via de KJV waren gestopt zijn we op zoek gegaan naar een andere trainer. Die vonden we bij Infinity Gundogs van Ralph Bosch. http://infinitygundogs.nl.transurl.nl
Een heel andere aanpak en training als we gewend waren en ondanks dat Shiva eigenlijk nu met een B-groepje traint kan ze al heel goed meekomen.
We trainen in een gemĂȘleerde groep met drie soorten Labradors (een zwarte, bruine en een snelle), een Golden, een Drentse Patrijs en een Vizsla.

Door de uitdagende en afwisselende manier van trainen hebben we er weer volop plezier in en maken we samen mooie stappen vooruit.
Het apporteren van koud wild blijft Shiva nog wel erg interessant vinden en voordat ze het bij de baas brengt moet er eerst uitgebreid gesnuffeld en gelikt worden. Dat is natuurlijk niet de bedoeling maar uiteindelijk brengt ze het keurig netjes voor. Ze is prachtig zacht in de bek!

Shiva heeft de bijnaam Turbo-Shiva gekregen van de mede trainings-genoten…. als een speer rent ze de Labradors eruit!! Alleen het Viszla-tje is nog sneller 😉