28 augustus 2021,
Vandaag vroeg uit de veren om mee te doen met de SJP in Bovenkarspel. Dat is in Noord Holland en dus redelijk in de buurt maar toch nog 45 minuten rijden.

Startnummer 5 in groep 1 bracht ons eerst naar de A+B proef. Dit was meteen een behoorlijke hindernis voor veel honden (en ook voor ons) want het veld stond vol met distels. Daar waar het uitsturen en terugkomen meestal een 10 als resultaat geeft mochten we nu erg blij zijn met een 6…
Het ‘over water’ ging lekker en ook de markeer was met een 9 een mooi resultaat.
De verloren zoek was lastig en ook hielp het niet dat de hond die voor Tesla aan de beurt was, de weg kwijt was en met het konijn in de bek door de wachtkamer kwam. Dat had Tesla bij haar eerste inzet niet vergeten en na het zoek commando ging ze dan ook eerst daar zoeken. De tweede inzet ging prima en ze bracht het konijn mooi binnen.
Al met al een proef met wat hindernissen maar we zaten bij de diploma’s en dat kon lang niet iedereen zeggen. We zijn blij met deze eerste SJP-B met 63 punten.
Volgende week (5-9) naar de SJP Oldenzaal en kijken of we daar meer punten kunnen behalen.