Op maandag 22 november ’21 is dan Tesla’s eerste nestje geboren en dit zijn de eerste pups die de kennelnaam ‘v/h Jutterstrand’ krijgen.
‘S morgensvroeg zagen we de eerste tekenen dat de bevalling was ingezet. De avond ervoor waarschijnlijk al de temperatuurdaling gehad (gemeten 36,2). De ontsluitingswee├źn gingen de hele dag door, tezamen met veel hijgen, trillen en een nest graven in de werpkist. De eerste pup werd om 19.50 uur geboren, de laatste om 23.01 uur. Er zijn zes pups geboren, drie reutjes en drie teefjes! En ze doen het allemaal meteen goed!
Wonderlijk om te ervaren dat (ze zijn nog niet eens droog) ze direct een tepel opzoeken om te drinken. De pups zijn mooi donker leverkleurig en allemaal prima van gewicht. De eerste dag komen ze allemaal al aan in gewicht! De slagroom van Tesla is van goede kwaliteit ;-).
Tesla heeft alles goed doorstaan en is druk met moederen. Alles is nieuw voor haar maar ze leert snel.
Alle pups hebben al toekomstige nieuwe baasjes!