We proberen iedere dag iets nieuws te doen met Shiva, maar haar ook eerdere ervaringen opnieuw te laten beleven.
Zo waren we al een keer eerder in de Helderse vallei ‘een soort van kinderboerderij’ waar naast diverse dieren ook verschillende begroeiing te ontdekken is.

helderse vallei 12a  helderse vallei 11a

Deze week zijn we op zondag naar Groet geweest, daar werd een Flatcoated Retriever wandeling gehouden.
Deze wandeling wordt georganiseerd door de FRC (Flatcoated Retriever Club) en is eigenlijk voor volwassen honden. De wandeling duurt wel 2,5 uur en gaat door de duinen en over het strand. Er liepen zo’n 20 Flatjes en hun baasjes mee.

Wij wilden alleen even de sfeer proeven en zijn na 10 minuten afgehaakt bij een lekker duinpannetje.

Hargen 6a

Verder zijn we KVV gaan voeren in de hoop dat de slappe ontlasting wat verbeterd.
Ze groeit mooi alleen vinden we dat ze wat mager blijft en zoeken we dus nog een beetje naar de juiste hoeveelheid. Door de week heen oefenen we iedere dag met commando’s als zit, af, wacht, kom voor, en volgen aan de riem en los.

donkere duinen 02a donkere duinen 03a donkere duinen 08a

Apporteren vind ze helemaal leuk maar of je het apport terug krijg ligt aan de stemming van het moment. Die vliegt van super geconcentreerd naar super baldadig. Een los blaadje op de stoep is al genoeg afleiding 😉 Van al het oefenen wordt ze best moe en haar favoriete uitrust-plek blijft het lievenheersbeest kussen. Maar dan wel in de Flatcoat houding he…!!

lekker op m'n luchtkussen