De Standaard Jacht Proef (SJP) van Anna Paulowna is een soort thuiswedstrijd, maar toch is ook deze spannend.
Vooral het ‘over water apport’ is berucht, hier moet je je hond inzetten vanaf een dijk, dan door een brede rietkraag en daarna door een echt breed water naar de overkant. Daar moeten ze de drijvende riet laag op om het apport te zoeken.
De C-proeven gingen best heel goed, de B-proeven ‘verloren apport’ en het ‘markeerapport’ met kraai deed ze keurig. Als één van de weinige honden bracht ze de kraai keurig bij de baas! Maar helaas…..het apport over dat hele verre water lukte niet. Na twee keer inzetten gestopt. Er waren best veel honden die sneuvelden op deze proef.
Het was wederom een leerzame dag voor hond en voorjager. Een mooie tweede plaats in de C. en dan ben je toch weer trots op je hondje.