Met de leeftijd van 7 weken komt normaal de rasvereniging (FRC) het nestje testen op karakter en aanleg. Helaas vonden zij dat dit door Corona niet mogelijk was…
Gelukkig hebben we een ervaren puppy trainster van de Kynologen Club West Friesland (KCWF) bereid gevonden om ons te helpen. De bedoeling van de test is om op vreemd terrein met een vreemd persoon te observeren hoe de pup zich gedraagt. We hebben eerder een puppytest gezien en wisten zo ongeveer wat er gedaan werd.

De eerste keer alleen op het gras was al een hele uitdaging maar voor alle pups geen enkele belemmering om vrij en vrolijk naar die vreemde mevrouw toe te rennen. Ook de andere testjes waren geen probleem en werden vrij en onbevangen uitgevoerd. De conclusie? Een heel gelijkmatig nestje, geen angstige hondjes, allen vrij en ondernemend. Met dank aan Anke en de KCWF.