We hadden ons ingeschreven voor een WT (workingtest) van de WFRG.
Hiervoor moesten we al vroeg op pad naar Lochem.

Het was een frisse ochtend met nauwelijks wind, de nevel hing boven de velden. Onze eerste proef was een dubbel verloren zoek in het bos. Dat viel uiteindelijk voor Tesla nog niet mee, het gebrek aan verwaaiing maakt het toch nog lastig en helaas kwam er maar één apport binnen.
De volgende proef was een dubbel apport uit water, waarvan er één in het zicht viel en één uit het zicht. De volgorde van binnen halen was vrij en ik gaf Tesla dan ook de keuze door alleen apport te zeggen. Met het gebruikelijke enthousiasme koos zij voor de eerst geworpen dummy die in het zicht was gevallen en deze kwam vlot binnen. Hierna gaf ik haar een lijn richting de rand van het bosje waarachter het tweede apport zou moeten liggen. Ook deze lag in het water en nadat Tesla de lijn netjes had gelopen gaf ik haar vrij met een zoek commando waarna ze uit het zicht verdween. Het duurde niet lang voor ze weer in beeld kwam met het apport, snel en direct terug naar de baas. Dat was drie van de vier binnen!

De volgende proef was lastig, bij aanvang werd er een markeer geschoten in het open veld waarna we over een dijkje moesten lopen. Daarachter werd opnieuw een markeer geschoten en deze mocht meteen gehaald worden. Daarna moest de hond terug gestuurd worden over de dijk en dus uit het zicht de eerste markeer opzoeken. Tesla had hard gewerkt volgens de keurmeester maar was niet diep genoeg geweest om de dummy te zoeken.

Helaas vier van de zes binnen. De laatste twee proeven gingen goed maar met 59 punten was er één punt tekort voor het diploma.
Het was evengoed een super dag, mooi weer en we hebben beiden weer veel geleerd en ervaring op nieuwe terrein opgedaan.