Op 28 december waren we uitgenodigd voor een jachtdag in de Noordoostpolder.
Dus vroeg uit de veren en na de eerste blik op buienradar, de regenkleding maar bovenop in de tas gelegd. Na een voorspoedige rit eerst koffie in de hut en gewacht tot alle combinanten aanwezig waren.

We reden door een natte en grijze polder naar ons eerste stekkie en probeerden zonder al te veel geluid te maken uit de auto’s te stappen en een linie te vormen. Er gaan veel eenden op als we onze koppen over de rand steken maar helaas waren het slop- en krak eenden, dus zonder schot weer terug naar de auto’s. (deze eenden mogen niet geschoten worden)
Bij het volgende stekkie habben we meer geluk en er werd een mooie woerd geschoten die aan de overkant van het water onder het reeds gemaaide riet lijkt te kruipen. Tesla mag hem gaan halen en na het lastige slootkantje te hebben overwonnen weet ze hem al vlot te vinden.

Het eerste apport van de dag is dan ook snel binnen!

Zo verplaatsen we ons een aantal keer maar het duurt tot in de middag voor we weer succes hebben. Op aangeven van een ander hondje (Ceesie) weet Ralph een mooie haas te strekken. Niet veel later schiet een postgeweer ook een haas en deze mag Tesla nog binnen brengen.

Uiteindelijk een klein tableau maar een hele leuke dag.
Dank aan Ralph voor de uitnodiging.