Zaterdag 25 maart ben ik met Tesla naar Lochem geweest voor een WorkingTest. Vol goede moed en ambitie kwamen we in de regen aan op het terrein van De Waltakke waar de GRCN goldenretrieverclub 5 uitdagende proeven hadden georganiseerd. Vele honden met hun baasjes in regenpak waren al aanwezig. De heftige regenbuien zouden ons in de weg gaan zitten gedurende de dag…. Tijdens de tweede proeve moest Tesla, tijdens een heftige regenbui, een verloren geraakt apport binnen brengen. Helaas kreeg ze door alle nattigheid totaal geen verwaaiing en misten we hier een apport. Het bleef slecht weer en de wachttijden voor de proeven liepen op. Na twee uur gewacht te hebben op de laatste proeve was voor Tesla de fut er een beetje uit. Het eerste apport uit-water kwam goed binnen maar het tweede over-water was te veel. Ze zwom wel over maar de energie om goed te zoeken was op. Helaas acht van de tien apporten binnen, maar evengoed een leuke en leerzame natte dag.
Deze topper was zelfs de dag erna nog moe 🙂

Van reutje blauw, Kida, kregen we deze leuke foto!

Kida woont in het midden van het land en traint al vanaf kleine pup, met zijn baasje voor hulphond. Ze doen dit bij Bultersmekke Assistancedogs, daar wordt via een thuisprogramma getraind voor de eerste basisvaardigheden tot de opleiding tot hulphond. Daarna volgt een vervolgopleiding waar de hond alle vaardigheden gaat leren die nodig zijn voor de hulp aan het baasje. Ook dit doen zij weer samen (hond en baasje) onder intensieve begeleiding van de BMA instructeur. Kida en zijn baasje doet het hartstikke goed!! Ze hebben samen de basistest Assistentiehond behaald en ze mogen dus door met de opleiding tot Hulphond. Dus ook deze stoere kerel is een topper (en zijn baasje natuurlijk ook) en wij zijn uiteraard super trots op dit prachtige resultaat!!

Mabel (teefje oranje), samen met baasje Maud van de Stadt wisten ons te verblijden met een C-diploma, behaald op de CCD Club-Diploma-Dag van de WFRG/Tollers.
Een C-diploma heeft vijf vaste onderdelen die door verschillende keurmeester worden beoordeeld.
A = aangelijnd en los volgen langs een vast parcours; 7 punten gehaald!
B = uitsturen (35 mtr) en terug komen op bevel; 10 punten!
C = 2 minuten houden van de plaats met de baas uit zicht; 8 punten!
D = kort apport op het land; 10 punten!
E = Apport uit diep water; 6 punten!

Dus een mooi eerste C-diploma met 41 punten voor deze toppers. Een prachtig resultaat voor een hond van 15 maanden!