We hadden ingeschreven voor de WT b1 van de FRC, deze werd gehouden op het erfgoed Bossum in Lattrop. Voor ons best een stukje rijden dus maar besloten op de dag ervoor die kant op te rijden en een hotelletje in de buurt te boeken. Zodoende waren we relaxed en mooi op tijd ter plaatse.
Er waren 5 leuke proeven bedacht waarvan er twee helaas dummy’s in de bramen waren.
Tesla houd niet zo van bramen….

Bij onze eerste proeve (5) moest ik eerst zelf een dummy wegbrengen, dus mooi in een rechte lijn waarvan ik verwachte dat Tesla deze goed kon lopen richting de aangewezen plaats. Hmmm, bleek er een slootje dwars over te lopen en om toch de lijn maar aan te houden sprong ik er over. Dit was voor Tesla reden om toch even te gaan staan en van haar plaats te komen (mijn fout). Terug bij de inzetplaats moesten er twee dummy’s blind uit de dekking (bramen) gehaald worden.
Helaas kregen we er daar maar één van binnen, de zelf weggebrachte over de sloot was geen enkel probleem die had ze nog goed onthouden.

Onze tweede proeve (1) ging een stuk beter, eerst over water op een markeer, daarna nog een keer de bramen in voor een blind/verloren zoek en als laatste een memorie. Alle drie binnen! Gevolgd door proeve (2) waar we een dubbele markeer moesten ophalen. Tesla deed het super, keurig steady en goed gemarkeerd en kregen we dan ook de volle 20 punten.

Verder ging het best goed en alle dummy’s kwamen binnen. Het was een leuke en leerzame dag waar we weer verder mee kunnen in onze trainingen en beloond met een mooi B1 diploma.